Au scumpit otrava!

Author: | Posted in Despre Mine 1 Comment

Ceva neobisnuit pentru mine sa scriu pe tema asta dar initiativa pe care am luat-o e una excelenta, o munca eroica (sarcastic vorbind) asa ca am vrut sa mentionez aici pe blog, in caz ca am o tentatie legata de tutun un saptamana asta, sa recitesc ce am scris.

Bun, acestea fiind spuse, Ma las de tigari!

Oricum ma saturasem sa imi aprind o tigara de cate ori ieseam din casa. Devenise o obisnuinta, nu faceam nici doi pasi in exterior si incepeam instinctiv sa verific daca am tigari,bricheta. Scoteam o tigara, era de asteptat , o aprindeam si deabea apoi puteam sa imi vad linistit de drum.

Iar un motiv si mai concret ar fi ca m-am saturat sa vad cum acest viciu devenea din ce in ce mai costisitor. Au scumpit tigarile, fac asta in fiecare an pentru ca e o necesitate pentru mii de oameni numai in Romania.

Cam cat s-a adaugat la pret?!? Oh, o nimica toata ar putea spune unii, dar nu e asa. Cand eu m-am apucat de fumat (si sunt ceva ani de atunci), era vremea cand un pachet de Pall Mall costa 11 lei, din cate imi aduc eu aminte. Un pret super, pentru niste tigari nu tocmai rele, chiar deloc rele. Ei bine suntem in 2015, aproape de finalul anului si preturile au evoluat. Un pachet de Pall Mall acum e 14.5 lei. Presimt o crestere in timp de pana la 20 de lei si sigur nu mai e mult pana atunci.

Tigarile, bun motiv pentru unii sa faca bani, multi bani! Un viciu tot mai frecvent in orice tara din lume, oportunitatea perfecta pentru producatorii de tigari sa faca un ban cinstit. Eh, atat timp cat creeaza dependenta e normal sa tot mareasca preturile, dar usor usor. Indispensabile dupa un timp, suntem in stare sa platim zic eu si dublu pentru tigari, sau defapt suntem nevoiti, pentru ca sunt sigur ca nu mai e o placere de mult pentru majoritatea.

Ma rog, am cam batut campii. Cert e ca nu e prima data cand am initiativa de a spune STOP, cred ca e a 2-3 oara dar niciodata nu am avut siguranta si tragerea de inima ca pot sa termin cu fumatul. Ei bine, acum simt ca e ceva firesc sa ma las de tigari, in sfarsit, asa ca nimic nu ma opreste sa lupt cu viciul care mi-a mancat ani buni sanatatea si banii.

O sa aud sigur opinii de genul: “Ai 17 ani, cat de multi pot fi anii tai de fumat? Nici macar nu trebuia sa fumezi la 17 ani!”

Paii cred ca am realizat ca nu e ceva bun de vreo 3 ani dar imi satisfaceam nevoia care uneori ma trezea din somn. Prima tigara cred ca am pus-o in gura prin clasa a VI-a si de atunci am avut perioade si perioade cand fumam, ma lasam, eram indecis.

Uite ca a venit ziua in care sunt 100% motivat sa ma las!

Urati-mi succes! Ne citim in urmatorul articol.

Comments
  1. Posted by Marius

Add Your Comment